"Vlaams Belang wordt de grootste Vlaams-nationale partij, de traditionele partijen zullen verdwijnen" Politiek
Politiek

"Vlaams Belang wordt de grootste Vlaams-nationale partij, de traditionele partijen zullen verdwijnen"

"Vlaams Belang wordt de grootste Vlaams-nationale partij, de traditionele partijen zullen verdwijnen"

Volgens professor Hendrik Vuye zal de overwinning van Vlaams Belang bij de verkiezingen van 2014 alleen maar groter zijn. Hij ziet het zeer somber in voor de traditionele partijen.

"Voor mij is N-VA geen Vlaams-nationale partij meer", laat Vuye optekenen in Het Nieuwsblad. "Het is een conservatief-liberale partij. Luister ook naar wat Jambon zegt: confederalisme is geen doel op zich, het is een middel om te zorgen voor een rechts beleid. Het Vlaams-nationale staat dus niet meer centraal. Alles draait om efficiëntie, maar daarmee ben je niet origineel. Dat willen de Walen ook. Of dacht je dat die uit zijn op een inefficiënte staat?”

Vlaams Belang

Vuye verwacht niet dat Vlaams Belang in elkaar zal stuiken tegen de komende verkiezingen. "De kans dat Vlaams Belang in 2024 de grootste Vlaams-nationale partij wordt, is reëel. Vlaams Belang blijft een sterk merk, een antimerk weliswaar. Met een zwak personeelskader, maar met een voorzitter die als enige partijvoorzitter geen fouten heeft gemaakt. In Oostenrijk en Italië zie je wel dat dezelfde partijen in de problemen komen zodra ze moeten besturen. Maar electoraal heeft Vlaams Belang de wind mee. De extremen doen het goed en dat zal niet meer veranderen. De traditionele partijen beseffen het nog niet, maar binnen vijf jaar wordt het voor hen alleen maar erger. Zij zullen verdwijnen."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws