Corona-epidemie wint aan kracht met 153 nieuwe besmettingen, winkelketen Colruyt doet speciale oproep Royalty
Royalty

Corona-epidemie wint aan kracht met 153 nieuwe besmettingen, winkelketen Colruyt doet speciale oproep

Corona-epidemie wint aan kracht met 153 nieuwe besmettingen, winkelketen Colruyt doet speciale oproep

Er zijn in ons land 153 nieuwe coronabesmettingen. Dat meldt het Nationaal Crisiscentrum. De teller komt daarmee op 556.

Volgens viroloog Steven Van Gucht staan we duidelijk aan het begin van de epidemie. “De cijfers stijgen. Gisteren zijn er 153 nieuwe gevallen gerapporteerd geweest. In totaal zijn er nu 556, maar dat is heel waarschijnlijk nog een onderschatting”, laat Van Gucht weten op een persconferentie.

Dit betekent dat de epidemie aan kracht wint, maar nog in de beginfase zit. “Het is belangrijk dat, als we gaan ingrijpen, dat we dat nu doen, en dat we dat zo krachtig mogelijk doen”, klinkt het. “Wat we willen doen, is de piek, die er zit aan te komen binnen enkele weken, zo laag mogelijk houden en zo ver mogelijk vooruit in de tijd verschuiven."

Sociale en economische gevolgen

Zo vermijden we dat ons gezondheidssysteem overbelast wordt. Hieraan zullen sociale en economische gevolgen zitten. Van Gucht benadrukt wel dat de verregaande maatregelen de stijging zal afremmen en ook levens zullen redden. Intussen doet ook winkelketen Colruyt een oproep naar zijn klanten toe om de kalmte te bewaren.

Populair

Laatste nieuws