Enorme opsteker voor dolverliefde prins Gabriël en Nederlandse prinses Amalia Royalty
Royalty

Enorme opsteker voor dolverliefde prins Gabriël en Nederlandse prinses Amalia

Enorme opsteker voor dolverliefde prins Gabriël en Nederlandse prinses Amalia

Er hangt liefde in de lucht tussen onze prins Gabriël en de Nederlandse kroonprinses Amalia. Hij zou dolverliefd zijn op haar en dat zou ook wederzijds zijn. Maar als zij ooit zouden willen trouwen, dan is er een wettelijk probleem.

"Dit gaat terug tot 1830 en tot wat in Nederland bekendstaat als de Belgische opstand, onze revolutie, waar wij de Nederlanders buitengezet hebben. We hebben ook in een wetvorm gegoten dat niemand van Nederlandse nationaliteit vorst van dit land mag worden” zegt koningshuiskenner Jo De Poorter op Radio 1. “Maar ik denk niet dat er nog een echte vrees bestaat bij de bevolking dat de Nederlanders het hier gaan overnemen.”

Achterpoortjes

De wet aanpassen, is naar verluidt geen makkie, maar toch is er hoop voor prins Gabriël en prinses Amalia. “Kijk, we hebben voor heel veel belangrijke kwesties in ons leven - abortus, het huwelijk - de wet aangepast als het volk dat zo wil. Daar zijn die wetsmakers voor. De grondwet aanpassen zal iets ingewikkelder zijn, maar België zou België niet zijn moesten er geen achterpoortjes zijn om dat op te lossen.”

Een vergelijking met de relatie van de Britse prins Harry en Meghan Markle, die naar het buitenland moesten vluchten, is dus niet aan de orde. “Experten zijn het over één ding zeker: Meghan Markle kende het land en het systeem onvoldoende om daarin te overleven."

"Je kan veel zeggen over prins Gabriël en de Nederlandse prinses Amalia, maar ze kennen elkaars land, het systeem van koningshuis, ze zijn van bijna exact dezelfde generatie… De sterren staan dus goed”, besluit Jo.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws