Geert Meyfroidt: “We zitten duidelijk in het steile stuk van de curve, er komen nu heel veel patiënten binnen” Royalty
Royalty

Geert Meyfroidt: “We zitten duidelijk in het steile stuk van de curve, er komen nu heel veel patiënten binnen”

Geert Meyfroidt: “We zitten duidelijk in het steile stuk van de curve, er komen nu heel veel patiënten binnen”

De ziekenhuizen hebben de voorbije weken gigantisch veel voorbereidend werk gehad. “En nu is het werk écht daar”, zegt Geert Meyfroidt vrijdagavond in ‘Terzake’.

"Nu zitten we in het steile stuk van de curve, heb ik het gevoel”, aldus Meyfroidt, voorzitter van de Belgische Vereniging Intensivisten. “Er komen echt heel veel patiënten binnen. Onze COVID-afdelingen lopen ook langzaam vol."

Voor de verpleegkundigen zijn de zware inspanningen zeer intensief. “Het omkleden is voor het personeel een heel zware procedure en de maskers zijn heel moeilijk om in te werken”, zegt Meyfroidt. “Het is fysiek moeilijk vol te houden om lang in zo”n masker te ademen."

Door schaarste proberen ze ook zuinig te zijn met de maskers. Zo worden er maximum twee maskers per shift gebruikt. Dit betekent dat de verpleegkundigen zo lang mogelijk willen doorwerken. “Dat vergt ook enorm veel planning”, klinkt het.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws