Marc Van Ranst doet opmerkelijke vaststelling: “Voor hen gelden blijkbaar andere regeltjes” Royalty
Royalty

Marc Van Ranst doet opmerkelijke vaststelling: “Voor hen gelden blijkbaar andere regeltjes”

Marc Van Ranst doet opmerkelijke vaststelling: “Voor hen gelden blijkbaar andere regeltjes”

Koning Filip zal zich laten testen op het coronavirus, nadat Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert positief testte. Volgens Marc Van Ranst moet het paleis zich in ieder geval geen zorgen maken.

"Men heeft mij verzekerd dat dat op een afstand van 3 meter gebeurt”, zegt Van Ranst in het ‘VTM Nieuws’. “Die fotomomenten duren ook minder dan vijftien minuten. Nauw contact is gedefinieerd als minder dan anderhalve meter en meer dan een kwartier. Het zou minder dan een kwartier geweest zijn en op grote afstand, dus ik denk niet dat men daar grote zorgen moet maken."

Bij de Rode Duivels is het anders. Daar heeft Brandon Mechele positief getest, maar toch moeten niet alle spelers in quarantaine. “Die volgen het internationaal UEFA-protocol en het FIFA-protocol voor andere wedstrijden. En die worden ook dagelijks of om de paar dagen getest”, klinkt het. “Daar weet men dus heel goed van of zij antilichamen hebben. Zij leven ook in die grote bubbel en hebben enorm strenge protocollen."

Bijzaak

Iedereen leeft echter in zijn of haar bubbel, maar wanneer daar een besmetting wordt vastgesteld, moet heel die bubbel in quarantaine. “Dat klopt”, aldus Van Ranst. “De belangrijkste bijzaak ter wereld die heeft dan andere regeltjes en die betalen ook voor die extra testen. Op een moment dat er voldoende testen aanwezig zijn in een land, dan is dat ook wel te verrechtvaardigen, denk ik. In elk land doen de voetbalploegen dat trouwens", besluit hij.

Populair

Laatste nieuws