Marc Van Ranst is duidelijk: “Dan pas zal de epidemie helemaal voorbij zijn” Royalty
Royalty

Marc Van Ranst is duidelijk: “Dan pas zal de epidemie helemaal voorbij zijn”

Marc Van Ranst is duidelijk: “Dan pas zal de epidemie helemaal voorbij zijn”

Marc Van Ranst heeft de Belgische bevolking de voorbije weken door de coronacrisis geloodst. Eén prangende vraag blijft echter gebrand op ieders lippen: wanneer zal deze epidemie voorbij zijn?

"Wanneer dit virus geen seizoensvirus zou worden, dat zou geweldig zijn. Maar die kans is niet groot, denk ik”, beantwoordt Van Ranst de vraag in ‘Het Journaal’. “We moeten hopen dat deze epidemie, net zoals bij de griep, een begin, een piek en een einde kent. Dat einde ligt bij de griep altijd rond de Paasvakantie."

“Misschien zijn we er nu dus voor een aantal maanden van af”, aldus de viroloog. “Misschíen, want dit is de eerste keer dat we met dit virus kennismaken. Dat eerste seizoen is vaak wat anders dan andere seizoenen.” Van Ranst is dus voorzichtig optimistisch, ook over de cijfers. “Ik hoop dat ze nog veel meer gaan dalen, maar ik besef ook heel goed dat het werk niet gedaan is”, besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws