Middelkerke opent terrassen, Marc Van Ranst lacht Jean-Marie Dedecker uit Royalty
Royalty

Middelkerke opent terrassen, Marc Van Ranst lacht Jean-Marie Dedecker uit

Middelkerke opent terrassen, Marc Van Ranst lacht Jean-Marie Dedecker uit

Burgemeester Jean-Marie Dedecker heeft 200 terrassen geplaatst in Middelkerke. Dedecker opent zo de terrassen vroeger dan de rest in ons land. Het Overlegcomité besliste dat de terrassen pas op 8 mei mogen heropenen.

De situatie is in Middelkerke nog niet zoals ze over een week zal zijn. Zo mogen de horeca-uitbaters zelf hun terrassen niet plaatsen, want dan riskeren ze een boete. De stad Middelkerke heeft terrassen geplaatst op de zeedijk. Daar kunnen ze dan een drankje nuttigen. De horeca kan enkel take-away doen.

Marc Van Ranst veroordeelt de actie van Dedecker en lacht de burgemeester ook uit. Het is immers koud aan de zee en dus geen ideaal weer voor een terrasje. "De Ridders van de Terrastafel gaan een fikse noordenwind en 5-10°C moeten trotseren om op 1 mei op de dijk te gaan zitten. Een burgemeester die flagrant een Ministrieel Besluit negeert terwijl de meeste burgers al meer dan een jaar de regels volgen, is geen goed voorbeeld", aldus Van Ranst.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws