Moeten cafés en restaurants in najaar opnieuw sluiten? Steven Van Gucht maakt inschatting Royalty
Royalty

Moeten cafés en restaurants in najaar opnieuw sluiten? Steven Van Gucht maakt inschatting

Moeten cafés en restaurants in najaar opnieuw sluiten? Steven Van Gucht maakt inschatting

Moeten we vrezen voor nieuwe sluitingen in het najaar? En zullen de clijfers verder blijven dalen? Het reproductiecijfer is nu al opnieuw lichtjes gestegen naar 0,80.

“De cijfers zijn nog altijd mooi aan het dalen, maar dat gaat op een gegeven moment vertragen. Naar nul gaat het niet gaan”, zegt viroloog Steven Van Gucht aan Het Laatste Nieuws. “Zolang de R-waarde onder 1 zit, wil dat eenvoudig zeggen dat de cijfers dalen."

Van Gucht blijft oproepen tot voorzichtigheid. “De vaccinatiecampagne is nog niet afgerond en er zijn nog altijd mensen die moeten wachten op hun vaccin. In die tussentijd kan je het virus niet loslaten.”

"Thuiswerk aanbevelen en mondmaskers op openbaar vervoer"

Moeten in de herfst bij heropflakkeringen dan opnieuw de cafés en restaurants gesloten worden? “De tijd van sluitingen is hopelijk voorgoed voorbij. In de winter zou het bijvoorbeeld wel nuttig kunnen zijn om op het openbaar vervoer maskers en thuiswerk aan te bevelen.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws