Opnieuw zware tegenslag voor Harry: prins krijgt deksel op de neus in rechtbank

19092022PRINSHARRYPHOTONEWS
Sinds de Megxit krijgt Harry geen politiebescherming meer in het Verenigd Koninkrijk. Bovendien mag hij ook niet uit eigen zak voor die extra beveiliging betalen. De prins trok daarvoor naar de rechtbank, maar hij gaat nu alweer teleurgesteld naar huis.
Prins Harry en Meghan Markle besloten enkele jaren geleden om een stap terug te zetten uit het Britse koningshuis. Door die beslissing heeft de prins ook geen recht meer op politiebescherming in het Verenigd Koninkrijk. Toch vindt hij dat niet acceptabel, omdat hij en zijn gezin nog steeds een risico lopen na de Megxit. Eerder kreeg hij al toestemming om die beslissing van de regering aan te vechten.
Daarnaast trok hij nu nog eens naar de rechtbank, omdat er ook beslist werd dat hij ook niet zelf voor die politiebescherming mag betalen. "Het is onethisch om agenten in gevaar te brengen, gewoon omdat een rijke persoon daarvoor wil betalen", zei de Met Police tijdens de hoorzitting. Daarnaast werd ook benadrukt dat deze politiebescherming niet hetzelfde is als een bodyguard en dat hun service eigenlijk ook niet te koop is.

Beroep

Tegen die beslissing wilde de prins dus in beroep gaan, maar opnieuw krijgt hij geen gelijk. Het enige wat hij nog kan aanvechten in hoger beroep is de eerste beslissing waardoor hij geen politiebescherming meer krijgt. Dat hij niet mag betalen voor die politiebescherming, staat nu definitief vast.