Prins Laurent haalt zwaar uit naar het Koningshuis

231016prinslaurentphotonews
Prins Laurent wordt vaak beschouwd als 'het buitenbeentje' in ons Koningshuis, en is al vaker negatief in het nieuws gekomen. Hij heeft geen goede band met zijn familie en leek opzettelijk dingen te doen die niet in goede aarde zouden vallen. Maar dat wil hij even kaderen.
Zijn echtgenote Prinses Claire wordt morgen vijftig jaar. Maar er is maar één geschikt cadeau volgens de prins, en dat is waar iedereen recht op heeft: sociale zekerheid. Maar daar zit bij hen een heel verhaal rond.
"Ze heeft nog steeds nergens recht op. Nu u erover begint, wil ik wat verduidelijken", vertelt hij aan Het Laatste Nieuws. "Ik lijk iemand die nooit tevreden is en altijd problemen heeft. Een lastpak, dus. Maar dat ben ik niet. Ik vecht voor elementaire waarden. Mijn echtgenote moet kunnen profiteren van sociale zekerheid, zoals iedereen."
Hij zou minder last gehad hebben als hij met een vrouw getrouwd was die van rijke komaf was, zegt hij zelf. "Maar ik hou niet van geld en ik trouwde met een vrouw van wie ik hield."
Werkinstrument
"Ik heb een werkinstrument (een vzw waarmee hij onder meer in Libië bossen wilde aanplanten, maar er lopen rechtszaken over het mislukte project, red.). En ik kan mijn vrouw daarmee een job geven. Maar om dit werkinstrument weer te laten functioneren, moet de overheid beslissingen van de rechtbanken uitvoeren."
"Maar dat gebeurt niet. We worden niet erkend. Ik ben verbijsterd door deze situatie. Maar ik blijf vechten voor de rechten van mijn echtgenote en onze kinderen."
Hij kreeg een dotatie van 366.000 euro, maar dat wil hij helemaal niet. "Ik krijg dat geld niet cash in de hand. Maar laat mij de vraag omdraaien: heb ik om deze dotatie gevraagd? Neen. Ik wilde ze helemaal niet, maar ik krijg ze om mij te verhinderen dat ik ander werk doe. Hoe zou u reageren als u niet mocht werken?”
"Ik heb mijn werkinstrument gecreëerd, maar ik kan er niet mee aan de slag. En dat is een probleem. Sommige mensen zullen daar misschien blij mee zijn. Ik niet." ``
Hij wil maar één ding: "Als ik mijn echtgenote een job had kunnen geven, zou ze een loon krijgen waarmee ze een fatsoenlijk leven kan leiden als ik er niet meer ben. Dat is mijn visie als echtgenoot en vader, dat zijn mijn waarden. Ik heb de ziel van een ondernemer."