Schokkende cijfers: dit enorme bedrag betalen Filip en Mathilde voor de studies van hun kinderen Royalty
Royalty

Schokkende cijfers: dit enorme bedrag betalen Filip en Mathilde voor de studies van hun kinderen

Schokkende cijfers: dit enorme bedrag betalen Filip en Mathilde voor de studies van hun kinderen

Net zoals alle andere leerlingen moeten ook de kinderen van koning Filip en koningin Mathilde opnieuw naar school. Al hangt daar wel een steviger prijskaartje aan vast dan bij de modale mens.

Zo zocht de krant Het Laatste Nieuws uit hoeveel koning Filip en koningin Mathilde betalen voor de opleidingen van hun kinderen. Beginnen doen we met de jongste, prinses Eléonore (15). Zij gaat sinds dit jaar naar de International School of Brussels, een privéschool in Watermaal-Bosvoorde. Totaalprijs: 46.725 euro per jaar.

Ook prins Emmanuel (17) gaat naar de International School of Brussels en betaalt exact hetzelfde bedrag. Zijn oudere broer prins Gabriël (20) heeft er dan weer voor gekozen om zijn opleiding aan de Koninklijke Militaire School (KMS) verder te zetten. Daar begon hij deze week aan zijn tweede bachelorjaar sociale en militaire wetenschappen. Dat betekent ook goed nieuws voor Filip en Mathilde want bij het KMS betaal je geen leergeld.

Duurste vogel

Tot hebben uiteraard prinses Elisabeth (21) nog. Zij start weldra in Oxford aan haar derde en laatste jaar geschiedenis en politiek aan het Lincoln College. Al tellen Filip en Mathilde daar wel een pak geld voor neer. Het leergeld alleen al kost zo'n 41.000 euro per jaar. Daar komen nog de verblijfkosten, die worden geschat op zo'n 2.150 euro per maand. Normaal gezien verblijft Elisabeth er negen maanden, wat neerkomt op een totaalplaatje van maar liefst 60.350 euro.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws