Vaccinaties in Brussel: Vaccinmythes en “gewoon vergeten” Royalty
Royalty

Vaccinaties in Brussel: Vaccinmythes en “gewoon vergeten”

Vaccinaties in Brussel: Vaccinmythes en “gewoon vergeten”

De Brusselse bevolking lijkt niet happig om zich te vaccineren. Terwijl in Vlaanderen al 73 procent en in Wallonië 64 procent van de volledige bevolking gevaccineerd is, hinkt Brussel achterop met maar 48 procent.

Volgens het medisch personeel van de Vacci-Bussen in Brussel gaan er heel wat mythische rond over de vaccins. De Vacci-Bussen zijn mobiele vaccinatiecentra verspreid in Brussel waar men zonder afspraak een prik kan krijgen. Ze worden ingezet om de drempel tot vaccinatie te verlagen.

Christelle Fiogbe, een arts uit Namen, staat met haar bus op het Rogierplein in Brussel. “Ik heb zowat alle denkbare vaccinmythes al horen passeren. Mensen die er de Bijbel of de Koran bij haalden of die in het voorbij wandelen ‘moordenaars!' riepen,” zei ze in De Morgen. Ze is wel blij met het initiatief want er wordt een groep bereikt die anders heel moeilijk zou gevaccineerd raken.

"Rats vergeten"

“Het vaakst gehoorde excuus is en blijft: rats vergeten”, zegt Fiogbe. “Sommige mensen lukt het ook niet om de app of de administratie te begrijpen. Sommigen hebben geen idee hoe een QR-code er uitziet. Als je vijf minuten tijd krijgt om alles even uit te leggen, lukt hen het wel en laten ze zich graag vaccineren.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws