Van de zomer is in verste verte geen sprake: Zo somber wordt het weer de komende week Royalty
Royalty

Van de zomer is in verste verte geen sprake: Zo somber wordt het weer de komende week

Van de zomer is in verste verte geen sprake: Zo somber wordt het weer de komende week

Wie hoopte op de zomer, is eraan voor de moeite. Het wordt een wisselvallige week met frisse temperaturen. Dat meldt het KMI.

Maandag in de voormiddag zijn er eerst veel wolkenvelden ten zuiden van Samber en Maas en tijdelijk opklaringen elders. In de loop van de dag wordt het overal wisselend tot soms zwaarbewolkt met enkele lokale buien. Het wordt koeler met maxima van 15 graden in de Hoge Ardennen tot 19 graden in Vlaanderen. De wind waait matig en aan de kust soms nog vrij krachtig uit westelijke richtingen, later ruimend naar noordwest.

Maandagavond blijft het tijdelijk wisselend bewolkt met nog kans op enkele buien in het centrum en het oosten van het land. Elders wordt het droog met brede opklaringen. In de loop van de nacht wordt het droog met brede opklaringen over het hele land. In de Ardense valleien is er kans op vorming van wat nevel of een mistbank. De minima liggen rond 6 of 7 graden op de Ardense hoogten, rond 9 of 10 graden in Vlaanderen en tot 11 graden aan de kust. De wind waait eerst matig uit noordwestelijke richtingen en later zwak uit veranderlijke richtingen.

Dinsdag

Dinsdag krijgen we overal eerst brede opklaringen. Daarna verschijnen er meer wolkenvelden. De kans op een lokaal buitje is niet uitgesloten, vooral dan over het noorden van het land. Aan de kust blijft het mogelijk zonniger. De maxima schommelen tussen 16 graden in de Hoge Venen en 19 of 20 graden in Vlaanderen. Er waait een zwakke wind uit zuidwest tot west, ruimend naar westnoordwest en toenemend naar matig.

Woensdag

Woensdag bereikt een golvende storing ons land vanaf het noordwesten. 's Ochtends is het meestal zwaarbewolkt met al wat regen. In de loop van de dag wordt de neerslag intenser vanaf het noorden. In het zuidoosten blijft het droger met waarschijnlijk nog opklaringen. We halen maxima van 16 graden in de Hoge Venen, 19 graden in het centrum tot 23 graden in het zuidoosten. De wind waait matig, aan de kust vrij krachtig, uit westzuidwest.

Donderdag

Ook donderdag blijven we nog onder de invloed van de golvende storing. Het is dan zwaarbewolkt met in de meeste streken regelmatig regen. De maxima liggen tussen 15 graden in de Hoge Venen en 23 graden in het zuidoosten bij een matige westelijke wind, in het noorden van het land ruimend naar noord tot noordoost.

Vrijdag

Voor vrijdag zijn de voorspellingen nog onzeker, maar lijkt een laatste storing door het land te trekken met perioden van regen en buien. In de loop van de namiddag wordt het geleidelijk droger vanaf het noorden. Het is koel bij maxima van 16 tot 20 graden.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws