Zonder zorgen op reis: alles wat je moet weten over het coronacertificaat Royalty
Royalty

Zonder zorgen op reis: alles wat je moet weten over het coronacertificaat

Zonder zorgen op reis: alles wat je moet weten over het coronacertificaat

Volgende week woensdag zal het Europese coronacertificaat beschikbaar zijn in België. Het certificaat, dat uit een QR-code bestaat, bevat informatie over je vaccinatie, PCR-testresultaten en of je de afgelopen 6 maand hersteld bent van Corona.

Alle Europese landen moeten ten laatste op 1 juli het certificaat invoeren. Onder andere Duitsland maakt al gebruik van het certificaat.

Het certificaat zal geraadpleegd kunnen worden via de site mijngezondheid.be en biedt dus de kans om zorgeloos door Europa te reizen deze zomer. Het document kan op de luchthaven getoond worden via de smartphone of afgedrukt worden. Concrete details worden in een nationale communicatiecampagne uitgelegd.

Zomerreizen brengen vaccinatiecampagne in de war

Eerder werd al gemeld dat de vakantiegangers deze zomer, de planning van de vaccinatiecentra aardig in de war kunnen schoppen. Binnenkort is het de beurt aan de dertigers en veertigers en die willen deze zomer op reis. Door deze vakantieplannen moeten de vaccinatiemedewerkers voldoende terugkommomenten voor de reizigers inplannen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws