Rik Verheye kan zware tegenslag moeilijk verwerken: "Verdriet gaat nooit weg" showbizz
showbizz

Rik Verheye kan zware tegenslag moeilijk verwerken: "Verdriet gaat nooit weg"

Rik Verheye kan zware tegenslag moeilijk verwerken: "Verdriet gaat nooit weg"

Rik Verheye leeft op een roze wolk. Zijn relatie met Ella Leyers maakt van hem de gelukkigste man op aarde. Maar Rik zou geen mens zijn als het soms niet eens wat minder goed ging.

En daar durft hij ook openlijk voor uit te komen. Hoewel het al een hele tijd geleden is, blijft hij het toch lastig hebben met de dood van zijn vader. Die is gestorven aan een alcoholverslaving toen Rik nog kind was. "Als je 7 bent, is je vader je held. Je papa verliezen, is het ergste wat je als kind kan overkomen”, vertelde hij vroeger in Het Laatste Nieuws.

“Tot vandaag blijft het verlies in mijn leven nazinderen”, zegt Rik nu in Het Nieuwsblad. “Ik vergelijk verdriet met een slang die vervelt. Het gaat nooit helemaal weg. In elke levensfase staat het er terug. Weliswaar in een andere gedaante. Je moet er telkens opnieuw door”, legt hij mooi uit. De dood van zijn vader heeft hem alvast één iets geleerd: het leven is veel te kort om je dromen niet na te jagen.

Rik heeft van zijn mama altijd mogen doen wat hij wilde. Zo mocht hij zonder enig probleem aan de toneelschool starten. Bij Riks papa was dat vroeger niet het geval. “In zijn jonge jaren wou hij schrijver worden. Maar hij mocht niet van zijn vader”, legt Rik uit. “Als je het mij vraagt, verklaart dat voor een groot deel zijn alcoholverslaving die uiteindelijk tot zijn dood leidde.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws