Eddy Planckaert is volledig over zijn toeren: “Dit gaat er bij mij écht niet in” Sport
Sport

Eddy Planckaert is volledig over zijn toeren: “Dit gaat er bij mij écht niet in”

Eddy Planckaert is volledig over zijn toeren: “Dit gaat er bij mij écht niet in”

Dat Q2 uitpakt met herhalingen van het als vrouwonvriendelijk opgevatte ‘M!LF’, kon op niet veel bijval rekenen. Zelfs maker Tim Van Aelst biechtte op niet te kijken, wegens te beschaamd.

In 'M!LF' vonden Philippe Geubels en Jan Van Looveren hun roeping door van de ‘nieuwe man’ weer een ‘echte man’ te maken. De heruitzending van ‘M!LF’, waarin op zijn zachtst gezegd weleens denigrerend over vrouwen gepraat wordt, komt er net wanneer Frances Lefebure in ‘Make Belgium Great Again’ een campagne tegen seksueel overschrijdend gedrag promoot.

Voor Tim Van Aelst had de heruitzending niet gehoeven. “Wij zijn hier eigenlijk niet blij mee. Sinds het programma tien jaar geleden voor het eerst op tv kwam, is de samenleving enorm veranderd, en gelukkig maar. Wij zijn ook veranderd. Het was vooral de bedoeling om te lachen met de zogenaamde ‘nieuwe man’, of ‘metroman’, zoals die toen genoemd werd."

Eddy Planckaert, die in de eerste reeks zat, begrijpt de commotie niet. “Mensen zijn zo kleingeestig geworden”, zegt hij. “Sommigen grijpen élke gelegenheid aan om kritiek te geven. Ik vraag mij af hoe ze daar de tijd voor vinden. Hebben die mensen dan geen leven?"

“De kritiek op ‘M!LF’ gaat er bij mij echt niet in”,geeft Eddy toe. “Iedereen weet toch dat je zo’n programma met een korreltje zout moet nemen. In ‘De Slimste Mens’ worden er ook heel vaak grappen gemaakt over vrouwen, vooral met Herman Brusselmans in de jury. Maar iedereen wéét dat hij dat doet om te lachen. Ik vind dat grappig, ja. En nee: ik heb niks tegen vrouwen. Integendeel, ik zie ze graag", lacht hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws