Seizoen afgelopen in 1A door coronavirus? "Géén play-offs, Club Brugge is kampioen" Sport
Sport

Seizoen afgelopen in 1A door coronavirus? "Géén play-offs, Club Brugge is kampioen"

Seizoen afgelopen in 1A door coronavirus? "Géén play-offs, Club Brugge is kampioen"

KV Kortrijk-voorzitter Joseph Allijns pleit ervoor om de competitie definitief stil te leggen vanwege het coronavirus. "Stop het seizoen in 1A na zondag”, zegt hij. Géén play-offs dus.

"Speel nog één match en zet de competitie volledig stop na de reguliere competitie”, zegt Allijns. “Ik stel voor om géén play-offs te spelen. Het seizoen eindigt na zondag. Het gezondheidsrisico is veel te groot met het coronavirus. Het einde van de reguliere competitie lijkt mij het ideale moment om de competitie stop te zetten.”

“Dat gezondheidsrisico is natuurlijk het allerbelangrijkste, maar er is dit seizoen ook de complete irrelevantie van de play-offs dit jaar”, klinkt het. “Met Club Brugge is de kampioen gekend, het staat vijftien punten voor. De Europese tickets zijn ook al zo goed als verdeeld. Voor mij is het coronagegeven een regelrechte crisis. In zo’n scenario breekt nood wet."

"Gezondheid primeert"

"Stel dat er straks een beslissing valt dat er geen voetbal meer is gedurende een maand, dan betekent dit sowieso het einde van de competitie", vervolgt Allijns. "Er is gewoon geen plaats meer op de kalender om dit in te halen. Maar dat is eigenlijk maar bijzaak in zo’n beslissing. Gezondheid primeert.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws