Tom Boonen kan amper geloven wat hij ziet van Mathieu van der Poel: "Immens!" Sport
Sport

Tom Boonen kan amper geloven wat hij ziet van Mathieu van der Poel: "Immens!"

Tom Boonen kan amper geloven wat hij ziet van Mathieu van der Poel: "Immens!"

Mathieu van der Poel maakte indruk tijdens de Tour als lead-out voor Jasper Philipsen. Tom Boonen is als ex-sprinter zeer goed geplaatst om dat werk te beoordelen.

Boonen is onder de indruk van de Nederlander. "Immens belangrijk, die lead-out. Vijftig procent van het comfort in een spurt wordt bepaald door de man voor jou, Mathieu maakt het zo veel makkelijker voor Jasper. Mathieu is ook iemand die bijna nooit een fout maakt”, aldus Boonen in Het Nieuwsblad.

Boonen had ook wel iemand als Van der Poel als ploegmaat gewild. "Ik had toch graag met Mathieu als lead-out gereden in mijn tijd. Al had ik met de allerbeste Zanini ook een fantastische lead-out", klinkt het. "Dat is een droom. Ik won 24 koersen op een seizoen en dat was meer dan vijftig procent door Zanini. Hij gaf me zoveel vertrouwen. Ik denk dat het bij Jasper ook zo is. Een ander zal misschien geïntimideerd zijn met iemand als Van der Poel voor hem, Jasper vindt er vooral comfort in.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws