'Verrassende wending, TV-rechten mogelijk niét naar Eleven Sports' Sport
Sport

'Verrassende wending, TV-rechten mogelijk niét naar Eleven Sports'

'Verrassende wending, TV-rechten mogelijk niét naar Eleven Sports'

Van een verrassende wending gesproken. Daar waar het de voorbije dagen nog een uitgemaakte zaak leek dat Eleven Sports met de TV-rechten van het Belgisch voetbal aan de haal zou gaan, liggen de kaarten nu plots hélemaal anders.

Eleven Sports kwam met het hoogste bod op de proppen en in de wandelgangen werd al gefluisterd dat het Britse mediabedrijf zijn slag ook effectief thuis zou halen. Dat is volgens Het Laatste Nieuws echter nog helemaal niet zo zeker. Hoewel Eleven Sports meer wil betalen dan Telenet en Proximus, zijn er meerdere Belgische clubs die zich afvragen of Eleven zijn beloftes wel kan waarmaken. "Het klinkt allemaal mooi. Misschien wel te mooi, bedenken verschillende clubs", schrijft Het Laatste Nieuws.

"Een Vlaamse club liet een financieel expert los op de jongste jaarrekening van de operator. Die bleek niet zo rooskleurig als hun businessplan waarover de profploegen vandaag moeten stemmen. Eleven heeft een negatief vermogen van bijna 11 miljoen euro", kwam de krant verder nog te weten. "Dat is op zich niet per definitie problematisch. Maar geruststellend is het allerminst, oordelen de profclubs."

Geen garanties bij Eleven Sports

Telenet en Proximus bieden dan wel minder, maar met die bedrijven kiezen de Belgische profclubs wel voor zekerheid. Iets wat bij Eleven Sports anders is. "Zeker omdat Eleven, zo valt in de wandelgangen van ons voetbal te horen, vooralsnog niet voor de volle honderd procent kan garanderen dat het elk jaar 103 miljoen kan betalen. Een bestuurslid van een Vlaamse eersteklasser wil vermijden dat de clubs een kat in een zak koopt", schrijft HLN nog.

Vandaag (woensdag, nvdr.) zou er in principe meer duidelijkheid moeten zijn omtrent de TV-rechten. Kan Eleven Sports de eersteklassers overtuigen? Of komt Telenet of Proximus alsnog als overwinnaar uit de strijd?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws