Na arrestatie van Sven Pichal: VRT hakt definitieve knoop door over 'De inspecteur' TV en Radio
TV en Radio

Na arrestatie van Sven Pichal: VRT hakt definitieve knoop door over 'De inspecteur'

Na arrestatie van Sven Pichal: VRT hakt definitieve knoop door over 'De inspecteur'

Eind augustus werd Sven Pichal opgepakt voor het bezit en verspreiden van beelden van kindermisbruik. Daarom diende de presentator meteen zijn ontslag in bij Radio2. De toekomst ‘De inspecteur’ hing onverbiddelijk aan een zijden draadje, maar nu schept VRT duidelijkheid over het programma.

‘De inspecteur’ zou 31 augustus opnieuw van start zijn gegaan, maar diezelfde week raakte bekend dat presentator Sven Pichal in de cel zat voor het bezit en verspreiden van beelden van kindermisbruik. Al snel besloot VRT dat zijn Radio2-programma voorlopig niet zou terugkeren met een andere presentator. Wat er dan wel mee zou gebeuren, was tot nu toe nog onduidelijk.

Wel meldde de openbare omroep toen dat ze consumentenzaken niet zouden loslaten bij Radio2 en nadachten over een nieuwe formule. Daar is nu meer duidelijkheid over gekomen. “We werken samen met het team volop aan een nieuw consumentenprogramma en zullen daar in de loop van oktober rond communiceren”, zegt VRT-woordvoerder Yasmine Van der Borght in Het Laatste Nieuws. Tot die tijd komen topics rond consumenten aan bod bij ‘Radio2 Ann&Daan’ en ‘Radio2 Spits’.

‘De inspecteur’ is niet meer

Ook de naam ‘De inspecteur’ is definitief afgevoerd. Op de sociale media van Radio2 kon je al een opmerkelijke aanpassing zien. Zo veranderde de Facebookpagina van het programma al naar ‘Radio2 consumenten’. VRT kiest duidelijk voor een nieuwe start, al zou dat niet de definitieve naam van de nieuwe show worden.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws