'Thuis' krijgt plots bakken kritiek te slikken van experts: "Zeer ontgoocheld" TV en Radio
TV en Radio

'Thuis' krijgt plots bakken kritiek te slikken van experts: "Zeer ontgoocheld"

'Thuis' krijgt plots bakken kritiek te slikken van experts: "Zeer ontgoocheld"

Er wordt nog altijd te veel alcohol geconsumeerd in 'Thuis'. Dat zegt het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD). De VAD vraagt dan ook aan de scenarioschrijvers om nog zorgvuldiger om te springen met alcohol.

Journalist Jan De Meulemeester deelde op X, voorheen Twitter, dat er in één aflevering van 'Thuis' in zeven scènes alcohol werd gedronken. En daar schrikt de VAD van. "Wij praten daarover met de VRT en er wordt hard aan gewerkt", zegt Kathleen Peleman van het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs in de Gazet van Antwerpen.

"De makers zijn er zich wel degelijk van bewust dat ze in bepaalde mate mee de norm bepalen rond alcohol. Dus ik ben een beetje ontgoocheld, nu ik dit hoor", aldus Peleman. Al hebben ze bij 'Thuis' ook al heel wat stappen ondernomen.

Zien drinken doet drinken

"De VRT heeft dat signaal duidelijk opgepikt en we weten dat mensen van 'Thuis' stappen ondernomen hebben om te bekijken op welke manier alcohol in beeld komt", vertelt Tom Evenepoel, coördinator van De Druglijn. "Er is zeker beterschap, maar het blijft een realiteit dat zien drinken doet drinken, dus het kan altijd beter", besluit hij.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws