Waarom is Peter Van Asbroeck niet meer op ons scherm te zien? Acteur komt tot pijnlijk besef TV en Radio
TV en Radio

Waarom is Peter Van Asbroeck niet meer op ons scherm te zien? Acteur komt tot pijnlijk besef

Waarom is Peter Van Asbroeck niet meer op ons scherm te zien? Acteur komt tot pijnlijk besef

Peter Van Asbroeck kennen we vooral als acteur uit ‘Thuis’ (Werner) of ‘Zone Stad’, als presentator van ‘Help, mijn man is klusser!’, ‘De Huisdokter' en ‘Bananasplit' óf als stem van ‘Komen Eten’. De laatste jaren ruilde de acteur het scherm in voor het theater. Maar waarom heeft hij televisie opgegeven?

Ingeborg, Jacques Vermeire, Piet Huysentruyt… Het zijn allemaal voorbeelden van ervaren rotten in het vak die hun weg naar het scherm terugvonden. Doet Peter Van Asbroeck het hen na? “Piet Huysentruyt heeft een groot verlangen om nog te schitteren op tv. Ik heb dat minder”, zegt de 60-jarige acteur in Het Laatste Nieuws. “Ik begrijp heel goed dat het nu aan de jonge garde is. Ik ben wat ouder hé.”

“Ik voel dat ik geen dertig meer ben, maar tot nu toe heb ik geen last van fysieke ongemakken”, klinkt het. Maar VTM heeft Peter wél gevraagd voor ‘Special Forces: Wie durft wint’. “Maar daar begin ik niet aan. Dat is echt afzien. En ik weet hoe reality-tv wordt gemaakt…”, bedenkt het voormalige schermgezicht zich. “Maar een mooi reisprogramma zou ik meteen zien zitten”, lacht hij.

Reservestoel

Maar ook tegen een acteeropdracht zou Peter geen neen zeggen. “Het zou wel fijn zijn om nog eens een leuke televisierol te mogen spelen. Ik ben dan wel zestig, maar niet van plan om minder te werken”, denkt hij erover. “Veel collega-acteurs blijven doorspelen, zelfs al zijn ze de zeventig voorbij. Op werken staat geen leeftijd”, besluit hij. “Ik voel me zeker niet op de reservestoel gezet.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws