Walter Baele doet boekje open over tijd bij 'Samson en Gert': "Toen wilde ik er echt mee stoppen"

230606walterbaelephotonews
Na 33 jaar worden de personages Alberto en Van Leemhuyzen uit ‘Samson en Marie’ geschrapt. Waar Koen Crucke zich tekortgedaan voelde en stevig uithaalde, vindt Walter Baele het een mooi moment om het verhaal af te ronden. Maar eigenlijk wilde de acteur er al veel eerder mee stoppen.
“Nu het hoofdstuk van ‘Samson en Gert’ is afgesloten en met ‘Samson en Marie’ een nieuw verhaal wordt geschreven, lijkt het me een verstandige keuze om met zoveel mogelijk nieuwe personages te werken”, reageert Walter Baele in Dag Allemaal. “Jonge kinderen kennen Alberto en Van Leemhuyzen bijna niet meer. Misschien dat de mama's en papa's ons wel zullen missen”, lacht de acteur. Maar in tegenstelling tot Koen Crucke heeft hij dus duidelijk wel vrede met zijn ontslag.
Meer nog, Walter wilde er eigenlijk al vroeger de brui aan geven. “Eigenlijk had ik het verhaal van Van Leemhuyzen al willen afronden bij het afscheid van 'Samson en Gert’”, onthult de acteur nu. “Op artistiek vlak heb ik alles uit het personage gehaald wat ik kon en het vertrek van Gert was een ideaal moment geweest om ermee te stoppen”, denkt hij erover.

Jaloezie?

Walter De Donder is de enige van de drie anciens die aan wél aan boord blijft. En ook daar is zijn collega meer dan oké mee. “Ik begrijp dat zijn personage niet geschrapt is. De Burgemeester is een verbindende figuur in het dorp en is een makkelijk aanspreekpunt als Marie een probleem heeft”, vindt Walter Baele. “En op die manier knip je de link met het verleden niet helemaal door. Walter De Donder heeft ook jarenlang met Samson en Gert de zomershows zonder mij en Koen gedaan”, aldus de acteur.