Winnen de verraders of de bondgenoten? Afvaller Jelle Beeckman lijkt nu al meer te verklappen over afloop

231106bartappeltansjellebeeckmanvtm
Met het vertrek van Jelle Beeckman en Hendrik Vos slinken de kansen voor de bondgenoten om ‘De Verraders’ nog te winnen enorm. Maken ze nog kans of zijn de verraders zeker van hun overwinning? Jelle denkt er het zijne van.
Gisterenavond werd Jelle Beeckman, die de bui al voelde hangen, door de verraders ‘vermoord’. “Op het einde had ik een hoog je-m’en-fous-gehalte en heb ik mijn verdenkingen voor Guy en Bart luid uitgesproken. Ook Charlotte heb ik er vlak voor het conclaaf nog van beschuldigd een verrader te zijn. Dus dat was niet mijn slimste zet”, bedenkt de kok zich in HLN Showbits. “Ik dacht dat ik er intussen vrede mee had. Maar als ik het nu terugzie, denk ik: ‘Shit’”, bekent hij.
De groep is opnieuw twee bondgenoten kwijt. Een derde van de overgebleven kandidaten zijn nu dus verraders. Stevenen de verraders zo - in tegenstelling tot het vorige seizoen - af op een overwinning? “De bondgenoten weten nu wel zeker dat Hendrik een bondgenoot was en kunnen zich nu concentreren op de zoektocht naar de échte verraders. Maar de vraag is: gaan ze dat kunnen zonder Hendrik?”, vraagt Jelle zich af. “Ik vrees dat ze niet gaan winnen.”

Het kwaad is geschied

“Het wordt een pudding die in elkaar zakt. De verraders staan sterk en hebben de juiste mensen uit het spel gehaald”, denkt de vermoorde kandidaat erover. “Effectief openlijk spreken aan de ronde tafel is trouwens ook niet gemakkelijk, niet iedereen kan dat. Hendrik kon dat goed, Bert, Imke, Aagje, Celine. Véronique kan dat ook, maar heeft al haar kruit misschien verschoten.” Volgens Jelle is het kwaad dus al geschied. “Maar ik hoop dat er toch nog iemand zal opstaan.”