Ann Van Elsen over moeilijke zoektocht naar zichzelf: "Ontdekte dit pas toen ik naar de psychiater ging" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Ann Van Elsen over moeilijke zoektocht naar zichzelf: "Ontdekte dit pas toen ik naar de psychiater ging"

Ann Van Elsen over moeilijke zoektocht naar zichzelf: "Ontdekte dit pas toen ik naar de psychiater ging"

In ‘Winteruur’ op VRT MAX praat Ann Van Elsen (43) openhartig over haar zoektocht naar zichzelf, waarin plots ook autisme een belangrijke rol begon te spelen. De Joe-presentatrice doet voor het eerst haar verhaal.

Het onderwerp kwam ter sprake toen Ann Van Elsen in ‘Winteruur’ een passage uit haar favoriete boek ‘Meisjes en vrouwen met autisme’ wilde voorlezen. “Er is nooit een officiële diagnose gesteld,” benadrukt de radiopresentatrice in de aflevering. “Maar via mijn jongste dochter, Jackie-Lou, kwam ik voor het eerst in aanraking met autisme”, herinnert ze zich nog.

“Het was opmerkelijk dat er werd gesuggereerd dat zij autisme had. Toen volgden er meer gesprekken, waarbij ook binnen de familie naar autisme werd gekeken, en het bleek aan mijn moederskant van de familie voor te komen”, vertelt Ann. Daarna begon de voormalige Miss België naar eigen zeggen aan haar zoektocht naar zichzelf en merkte ze ook bij zichzelf al snel bepaalde kenmerken van autisme op.

Psychiater

“Omdat ik altijd als sociaal werd beschouwd, is er nooit serieus over autisme nagedacht in mijn geval,” legt Ann uit. “Maar ik ben zelf begonnen met onderzoek en heb ook een bezoek gebracht aan een psychiater,” vervolgt ze. “En hoewel er geen officiële diagnose is gesteld, wezen de gesprekken wel in die richting.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws