Candice uit 'Blind Getrouwd' krijgt slecht nieuws van dokter te horen: "Loodzwaar" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Candice uit 'Blind Getrouwd' krijgt slecht nieuws van dokter te horen: "Loodzwaar"

Candice uit 'Blind Getrouwd' krijgt slecht nieuws van dokter te horen: "Loodzwaar"

Candice Martens uit 'Blind Getrouwd' komt uit een hele moeilijke periode. Dat vertelt ze in Dag Allemaal. Candice kampte met een depressie en een burn-out.

“Zes jaar geleden voelde ik dat er iets mis was”, begint Candice haar verhaal. “Ik voelde me élke dag emotioneler worden, en op een bepaalde manier wende dat gevoel. Maar na verloop van tijd begon mijn lichaam tegen te werken. Ik werd steeds vaker ziek en had last van migraine.”

Erover praten was niet evident. "Er hing een zwaar taboe rond burn-out en depressie”, zegt Candice. “Ik kende niemand die hetzelfde meemaakte. Ik hoorde vooral vooroordelen, veel mensen dachten nog dat burn-out een verzinsel was. Uiteindelijk hield ik het taboe zelf mee in stand, want ik zweeg erover. Nu pas voel ik me klaar om mijn ervaring te delen.”

“Ik zat zo diep en voelde me zo slecht. Ik was fel verdikt, voelde me constant moe, was heel emotioneel en had geen fut meer om uit mijn bed te komen. Het gebeurde zelfs dat mijn benen gewoonweg niet meer mee wilden tijdens het stappen", aldus Candice. Ze moest hulp zoeken. "Aan jezelf toegeven dat er een probleem is, is het allermoeilijkste. Toen dat lukte, verloor ik plots een hoop kilo’s. Ik raakte niet meer vooruit, maar wist dat mijn herstelproces begonnen was."

Haar huisarts confronteerde Candice met het feit dat ze een burn-out en een depressie had. “Ik dacht: wat zegt die nu? De woorden alleen al wogen loodzwaar, zeker toen ook antidepressiva ter sprake kwamen. In het begin was ik ertegen. Maar als je zo vaak moet huilen en continu triest rondloopt, kan het wel helpen.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws