Catastrofe voor Leah Thys (78): 'Thuis'-icoon krijgt plots verschrikkelijk nieuws te horen

LeahThysMarianneThuisVRT
Op maandag 4 september is het eindelijk zover: dan gaat het gloednieuwe seizoen van 'Thuis' van start op VRT 1. Maar helaas heeft Leah Thys, die al jarenlang de rol van Marianne Bastiaens vertolkt in de reeks, vlak voor de seizoensstart verschrikkelijk nieuws te horen gekregen.
Er raken alsmaar meer details bekend over de zaak rond Sven Pichal. Hij werd vorige opgepakt door de politie en verblijft momenteel in de gevangenis. De voormalige radiopresentator wordt namelijk beschuldigd van het bezit en de verspreiding van beelden van kindermisbruik.
Op woensdag kwam ook aan het licht dat er nog vier verdachten werden opgepakt. Twee daarvan verblijven net zoals Pichal in de cel. Een van die verdachten is ook geen onbekende. Zo ging de bal aan het rollen toen de Antwerpse acteur Reuben D.B. beelden van kindermisbruik toonde aan zijn gezelschap in een Antwerps café.

Lesgegeven 

Hoewel Reuben D.B. niet zo'n bekend gezicht is als Sven Pichal, was hij wel al jarenlang actief in de showbizzwereld. Zo was hij in allerlei musicals én reclamespots te zien. Reuben startte zijn carrière nadat hij zijn diploma Musical aan het Koninklijke Conservatorium in Brussel behaalde. Daar kreeg de acteur ook les van Leah Thys. Het nieuws over zijn arrestatie zal dan ook bijzonder hard aankomen bij het 'Thuis'-icoon.