Celien Hermans gooit leven volledig om na ernstige gezondheidsproblemen: "Het kan ineens zo snel gaan"

230406CELIENHERMANSEEN
Het gaat niet zo goed met Celien Hermans. De 30-jarige zangeres is geveld door de griep, een gevolg van een immens drukke zomer. Maar dat is niets als je weet wat de zangeres vijf jaar geleden overkomen is.
Vijf jaar geleden, in januari 2018, werd Celien Hermans namelijk getroffen door een dubbel herseninfarct. Intussen gaat het gelukkig goed met de zangeres. Zo waren de scans in april, bij haar jaarlijkse follow-up, opnieuw volledig in orde. Toch speelt het infarct nog steeds in haar hoofd.
Het betekende dan ook een groot keerpunt in Celiens leven. “Absoluut. Mijn ommekeer is er gekomen nadat ik op mijn 26ste een herseninfarct had gekregen”, vertelt ze in Humo. “Je denkt dat zoiets alleen 70-plussers overkomt, maar het komt vaak voor bij jongeren. Die ervaring heeft me stevig door elkaar geschud. Plots besefte ik hoe snel het kan gaan”, bedenkt Margriet Hermans' dochter zich.

Ommekeer

“Je mag plannen maken zoveel je wilt, maar soms neemt het leven een andere wending”, bedenkt de zangeres zich. “Sinds mijn infarct sta ik anders in het leven”, besluit Celien. “Ik hou me nu meer bezig met zaken die ik graag doe, maar ik cijfer mezelf soms nog te vaak weg.”