Christophe uit 'Blind Getrouwd' laat weten hoe het écht gaat na zware diagnose Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Christophe uit 'Blind Getrouwd' laat weten hoe het écht gaat na zware diagnose

Christophe uit 'Blind Getrouwd' laat weten hoe het écht gaat na zware diagnose

Je kan Christophe Ramont nog kennen uit het vijfde seizoen van ‘Blind Getrouwd’. Daarin stapte hij in het huwelijksbootje met Nick Laenen. Vorig jaar kwam voor de ex-deelnemer de donderslag bij heldere hemel. Hij kreeg van zijn dokter te horen dat hij hiv heeft.

Een zware klap dus voor Christophe. “Dat betekent dat ik elke dag, op hetzelfde tijdstip, mijn hiv-remmers moet slikken”, vertelt de ‘Blind Getrouwd’-kandidaat in TV-Familie. Verder moet hij om de drie maanden op controle in een hiv-referentiecentrum. Voor de rest gaat het prima en heeft Christophe er gelukkig nog geen nadelen van ondervonden voor zijn gezondheid.

“Wat ik heb, is geen doodvonnis”, wil Christophe kwijt. Hij staat er dus erg positief in. Rond hiv bestaat natuurlijk nog een enorm taboe, maar gelukkig heeft hij opvallend weinig negatieve reacties gekregen, zowel online als in zijn dichte omgeving. “Tot nog toe is er nog niemand geweest die niet met mij in één vergaderzaal wilde zitten. Dat is ook nergens voor nodig, want hiv wordt niet overgedragen via de lucht”, klinkt het.

Alleen bij het daten ondervindt Christophe er af en toe wel eens de nadelen van. “Je hiv-status meedelen is nog wel een dingetje”, moet hij toegeven. “Het blijft awkward. Je wil wel eerlijk zijn, maar hebt geen idee hoe het nieuws zal vallen”, aldus de ‘Blind Getrouwd’-deelnemer. Een voordeel is wel: zijn hiv is ondetecteerbaar en hij kan het niet overdragen via seks.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws