Elodie Gabias deelt hartverscheurend nieuws over haar papa: "Hij is in principe ongeneeslijk ziek"

231110elodiegabiasvtm
Nog niet zo lang geleden kwam voor Elodie Gabias (26) de donderslag bij heldere hemel toen ze te horen kreeg dat haar papa ernstig ziek is. Daar getuigt de influencer, die momenteel te zien is in ‘De Verraders’, openhartig over in Het Laatste Nieuws.
Wanneer haar gevraagd wordt wie haar leven heeft bepaald, hoeft Elodie Gabias daar geen seconde over na te denken. “Hij gaat zo blij zijn als hij het leest, maar dus: mijn papaatje. Hoe ik in het leven sta, ik heb dat toch vooral van hem”, bedenkt het Instagramfenomeen zich. “Papa is iemand die dankbaar is voor elke dag en voor het feit dat hij er mag zijn. Een genieter. Net als ik. Een voorbeeld: vorige week zaten hier op het terras twee roodborstjes. Echt, ik zweer het, ik was doodgelukkig. Dat heb ik echt van hem. Misschien is dat die Canadese mentaliteit (Elodies papa is Canadees, red.)? Ik weet het niet.”
Helaas gaat het de laatste tijd niet zo goed met haar papa. Drie jaar geleden, net voor corona, werd prostaatkanker bij hem vastgeld, met uitzaaiingen op zijn bekken. “Vooral dat laatste is niet goed. Hij is in principe ongeneeslijk ziek”, vertelt Elodie. “Maar hij doet mee aan een soort van proefonderzoek van het UZ Gent en voorlopig slaat die behandeling aan. Sindsdien zijn zijn waarden stabiel en hebben we eigenlijk nooit nog slecht nieuws gekregen”, klinkt het optimistisch.

"Hij is nog te jong om te sterven"

“Als je het niet weet, zie je niks aan hem”, vertelt de tv-figuur nog. “Hij werkt nog bijna evenveel en we leiden hetzelfde leven als ervoor, met dat ene verschil dus dat hij met een zekere regelmaat naar de dokter moet”, aldus Elodie. “Voor de rest — hout vasthouden — is alles wel oké met hem. Hij geniet nu nog meer dan ervoor. Hij is 63, dat is natuurlijk veel te jong om te sterven.”