Gloria Monserez op het matje geroepen bij Ketnet: "Ik ben erover gegaan" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Gloria Monserez op het matje geroepen bij Ketnet: "Ik ben erover gegaan"

Gloria Monserez op het matje geroepen bij Ketnet: "Ik ben erover gegaan"

Anderhalf jaar geleden nam Gloria Monserez afstand van sociale media. Opvallend, want de populaire presentatrice gebruikt haar kanalen regelmatig als platform om gevoelige thema’s aan te snijden. Maar dat viel niet altijd bij iedereen in goede aarde.

“Ondertussen doe ik het al anderhalf jaar zonder Instagram, maar tijdens de coronacrisis was dat echt mijn platform. Ik nam er geen blad voor de mond, of het nu over klimaat, seksisme dan wel mensenrechten ging. Ik voelde me verantwoordelijk om élk thema aan te kaarten”, vertelt Gloria Monserez in De Morgen. “Maar één keer ben ik er in mijn jeugdig enthousiasme wat over gegaan”, herinnert de ‘Droomfabriek’-presentatrice zich.

Op haar Instagramverhaal deelde Gloria een tijdje terug de foto’s van de kandidaten die in de running waren om de nieuwe VRT-baas te worden. “Ah, vijf oude witte mannen! Want dát hadden we nog niet bij de VRT”, schreef ze er als onderschrift bij. Amper tien minuten later kreeg de Ketnetwrapster al telefoon van haar bazen, goed bedoeld weliswaar: “Hey Gloria, super dat je ook daarover je mening deelt. Blijf dat vooral doen. Maar besef wel dat één van die vijf ook jouw toekomstige baas is.”

Lesje geleerd

“Daar had ik in alle eerlijkheid nog niet eens bij stilgestaan. Ik was helemaal niet bezig met carrièreplanning”, bekent Gloria. Maar de presentatrice heeft er wel haar lessen uit getrokken. “Ondertussen heb ik geleerd dat posten vanuit je zetel wel heel gemakkelijk is, en dat ik beter moet nadenken over wat ik echt wil zeggen”, besluit ze. “Waarom ben ik verongelijkt? Wat wil ik veranderen? En kan ik dat op andere manieren dan via sociale media?”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws