Gustaph reageert op felle uithaal van The Starlings na 'Eurosong'-nederlaag

09052023gustaphthestarlingsinstagram
Dat Gustaph de preselecties van 'Eurosong' won en niet The Starlings, kwam voor velen als een verrassing. Ook voor Tom Dice en Kato Callebaut zelf. Zij waren enorm teleurgesteld en haalden meteen fel uit. Nu reageert de zanger daar voor het eerst op in een nieuw interview.
Deze week is het eindelijk zover. Gustaph zal donderdag ons land verdedigen in de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival. In januari won de 'Because of You'-zanger 'Eurosong', maar hoe hij het in Liverpool zal doen, valt nog af te wachten. In januari won hij die preselecties met maar één puntje verschil en dat zorgde voor frustraties bij The Starlings.
Tom Dice en Kato Callebaut waren namelijk niet blij na deze uitkomst. "Ik was even geschrokken van hun uithaal", geeft Gustaph eerlijk toe in een gesprek met Dag Allemaal. "Maar dat hebben we al lang uitgepraat", verduidelijkt de zanger. "Ik snap dat zij ontgoocheld waren, maar Tom en Kato hebben zich verder heel sportief opgesteld", klinkt het.

Technische problemen

"We hadden allemaal voor dat puntensysteem getekend, en dat er online iets niet goed werkte, gold voor iedereen", gaat Gustaph verder. Zo waren er heel wat technische problemen gedurende de televoting, waardoor veel kijkers hun stem niet konden uitbrengen. "Ik snap dat mensen gefrustreerd zijn als hun favoriet niet wint, maar het is nu eenmaal een wedstrijd", besluit hij.