"Had het moeilijk met mama": Zita Wauters onthult meer over scheiding van ouders Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

"Had het moeilijk met mama": Zita Wauters onthult meer over scheiding van ouders

"Had het moeilijk met mama": Zita Wauters onthult meer over scheiding van ouders

In januari 2020 zetten Koen Wauters en Valerie De Booser een punt achter hun huwelijk. Na meer dan 17 jaar ging het koppel uit elkaar. En die breuk heeft er bij hun kinderen, Nono en Zita Wauters, stevig ingehakt. Zelfs ten koste van Zita's relatie met haar moeder.

Valerie De Booser en Zita Wauters koesteren een hechte moeder-dochterband. Maar dat is ooit anders geweest, na Valerie en Koens scheiding. "We hébben inderdaad een periode gekend dat we iets minder goed overeenkwamen, hè”, richt Zita zich tot haar mama in Nina. “Maar dat ligt al lang achter ons. Mochten mama en papa nog samen zijn, dan zou onze band vandaag even sterk zijn”, besluit Valeries dochter.

“Een scheiding is voor alle partijen een beetje zoeken in het begin”, beseft Valerie maar al te goed. “Nono en ik wonen week om week bij onze ouders. We nemen altijd een valiesje heen en weer”, pikt Zita in. "Ik denk dat elke ouder na een scheiding vooral wil dat alles chill loopt voor de kinderen. En dat is bij ons zeker het geval. Ze hebben altijd vooral rekening gehouden met óns. Nono en ik zijn mondige kinderen, dus als er eens iets scheelt, zullen we dat snel zeggen.”

Wou dat ze nog samen waren

Maar het moment van de scheiding zelf viel Zita wel enorm zwaar. “Op dat moment dacht ik gewoon: het is nu zo. Maar de jaren erna, toen ik het een beetje moeilijk had met mezelf, was dat anders. Op die momenten heb je graag beide ouders in de buurt, omdat je aan je mama andere dingen kwijt kan dan aan je papa en omgekeerd”, legt hun dochter uit.

“Een week zonder de ene was dan soms wat lang”, vindt Zita. “Maar ook dat is nu veel makkelijker: ik rij met de auto, dus als ik bij een van hen wil passeren, doe ik dat gewoon.” Maar in een ideale wereld hoefde dat niet. “Ik zou het leuk vinden mochten mijn ouders nog samen zijn - uiteraard - maar het is anders gelopen en dat is oké”, besluit ze.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws