Herman Brusselmans doet vreselijke onthulling: "Erg ziek geweest" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Herman Brusselmans doet vreselijke onthulling: "Erg ziek geweest"

Herman Brusselmans doet vreselijke onthulling: "Erg ziek geweest"

Op woensdag 31 januari was Herman Brusselmans te gast bij 'De Tafel van Gert'. Daarin vertelde de 66-jarige schrijver ook uitgebreid over de alcoholverslaving waar hij jarenlang mee kampte.

Het is een publiek geheim dat Herman Brusselmans jarenlang gesukkeld heeft met een alcoholverslaving. Bij 'De Tafel van Gert' onthulde de auteur nu hoeveel hij toen per dag dronk en welke gevolgen dat had voor zijn gezondheid.

"Ik dronk echt veel: een fles whiskey, een fles porto en vijftien pinten per dag", bekende Brusselmans. "Ik deed dat niet jaren aan een stuk, maar aan het einde van mijn drankcarrière was ik gewoon ziek. Ik was uitgeput, ik at niet meer. Ik was gezwollen, ik voelde mij slecht. Toen bleek ook dat mijn lever enorm gezwollen was", aldus de schrijver.

40 jaar nuchter

Daarop vroeg Gert of hij toen nog kon schrijven. "Ik kon nog schrijven, bleek achteraf. Al heb ik mij soms afgevraagd wanneer ik die boeken geschreven heb want ik was altijd zat, dag en nacht. Op zijn 36e zei hij alcohol dan ook voorgoed vaarwel. "Dat heeft vooral een positieve invloed gehad op mijn gezondheid. Na zes weken was mijn lever opnieuw normaal."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws