Hoe gaat het echt met Will Tura (83) na alzheimerdiagnose? Dochter Sandy geeft update over z'n toestand

230729willturaphotonews
Begin juni maakte Will Tura (83) bekend dat hij aan de ziekte van Alzheimer lijdt, waardoor hij noodgewongen ene punt zette achter zijn decennialange zangcarrière. Maar hoe gaat het intussen met de keizer van het Vlaamse lied? Zij dochter geeft een update in Dag Allemaal.
Hoewel hij door zijn ziekte na meer dan 60 jaar een streep trekt onder zijn carrière, trakteert Will Tura de fans op vrijdag 29 december op een grote afscheidsshow, ‘Will Tura nodigt uit’, in het Sportpaleis. Het wordt een groot eerbetoon aan de keizer van het Vlaamse lied, waarbij maar liefst 20 artiesten, waaronder Natalia, Niels De Stadsbader, Clouseau en Free Souffriau, op het podium zullen staan.
Of Will Tura die avond zelf op de planken zal staan, is nog niet beslist. “Hij zal aanwezig zijn op die concerten, maar verder heb ik liever niet dat de fans daarover gaan speculeren. Dat geeft stress en dat is slecht voor iemand met alzheimer”, denkt z’n dochter Sandy erover. “Ik wil niemand hoop geven. In principe is het niet voorzien dat hij iets gaat zingen, maar ik ga hem niet tegenhouden natuurlijk.” Toch gaat het volgens haar voorlopig goed met haar papa.

Medicatie

“Mijn ouders willen daar niet veel over communiceren, daarom heb ik getwijfeld of ik dit interview zou doen. Maar op zich vind ik dat alles vrij oké is op dit moment”, stelt Sandy gerust. “Ik ben vooral content dat ze het in 'n vroeg stadium ontdekt hebben, zodat medicatie het proces nog kan vertragen. Daarom vind ik dat mensen zich best laten testen vanaf hun zestigste. Alzheimer kan al 20 jaar bezig zijn voor de eerste symptomen opduiken. Papa blijft nu heel stabiel dankzij medicatie.” Als dat geen goed nieuws is!