Koen Wauters onthult voor het eerst de reden van zijn breuk met Valerie De Booser

230513koenwautersvaleriedebooserphotonews
Koen Wauters en Valerie De Booser zijn intussen al enkele jaren uit elkaar. Voor het eerst heeft Koen in De Morgen er zo openhartig over gesproken;
“Je moet jezelf een beetje terugvinden", legt Koen uit in De Morgen. "Met de jaren, en dat is niet abnormaal, pas je jezelf telkens weer een beetje meer aan. Aan je partner en je gezin. En als de relatie uiteindelijk niet helemaal loopt zoals je het zou willen, pas je je nog wat meer aan."

Confrontatie

"Maar je glijdt steeds verder en verder af van wie je in essentie bent", gaat de zanger verder. "Wanneer je dan tegen een relatiebreuk aanloopt, is die confrontatie met hoe ver je ondertussen bent afgeweken van je kern behoorlijk confronterend. Plots moet je jezelf weer een hoop vragen stellen. Wie ben ik? Wie wil ik zijn? Waar sta ik voor?"
"Je staat daags na zo’n breuk niet op en denkt: Ik héb het, ik weet wat ik moet doen. Dat vergt tijd. En ik zat er niks mee in om mezelf twee jaar de tijd te gunnen. Thuis. Klein en stil. Niet als een kluizenaar – ik kwam veel buiten en bleef doorwerken – maar ik gaf mezelf ook de rust om mezelf terug te vinden", aldus Koen.