Leen Dendievel grijpt naar de keel met ontroerende brief aan overleden vader Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Leen Dendievel grijpt naar de keel met ontroerende brief aan overleden vader

Leen Dendievel grijpt naar de keel met ontroerende brief aan overleden vader

Op 19-jarige leeftijd moest Leen Dendievel, nu 39, afscheid nemen van haar vader. Vandaag is het exact 20 jaar geleden dat hij onverwacht overleed aan een hartaderbreuk. Daarom staat de actrice en schrijfster even stil bij dit grote verlies en richt ze zich met een emotionele boodschap tot haar papa.

“20 jaar… Wat er allemaal is gebeurd…”, steekt Leen Dendievel van wal op Instagram. “Ik ben getrouwd met een nachtegalenstem (Udo Mechels, red.), hij houdt van dieren en kleedt zich goed in pak. Ik zou je zegen hebben gekregen”, schrijft ze liefdevol. “Je zou je herkend hebben in je oudste kleinzoon, zien hoe hij uitgegroeid is tot een handige man, je zou gelachen hebben met je kleindochter en de tuin in zijn gegaan met je jongste kleinzoon. Wat zouden ze je tot een trotse opa gemaakt hebben”, richt de actrice zich tot haar vader.

“Je kinderen zijn nog altijd alle handen op één buik. Je zou nogal kijken”, vervolgt een emotionele Leen. “De wereld is veranderd, pa. Niet zozeer in een wereld waarin jij zou hebben gepast. En dat heb ik van jou. Het gaat veel te snel. Ik hou van traag”, klinkt het. “Deze 20 jaar gingen niet traag voorbij, maar ben ik blij met de herinneringen die er jaar per jaar zijn bijgekomen.”

Ik mis je

“Ik zit buiten in de tuin, ik kijk naar ons huis waarin jij graag zou hebben geknutseld. Ik hoor de vogels… Weet je dat er een app bestaat (ja, de vaste telefoons zijn verdwenen…) waarmee je kan weten welke vogels er fluiten?”, glimlacht Leen. “Duiven en een vinkje. Suskewiet. Ik zou… Ik zie je niet… Ik mis je!”, sluit ze haar ontroerende boodschap af.

“Prachtig”, “Zo pakkend mooi”, “Ik kreeg een krop in mijn keel terwijl ik dit las”, “Zo mooi geschreven, Leen. Je papa zou goedkeurend knikken”, “Ontroerend mooi verwoord” en “Koester die momenten”, betuigen haar volgers hun steun. “Prachtig mijn liefste, schoon mens!”, moet Eline De Munck van het hart. “Zooo mooi”, vinden Evi Hanssen en Dina Tersago. Ook Ruth Beeckmans steekt Leen een hart onder de riem.

Populair

Laatste nieuws