Linde Merckpoel kan zwaar verlies geen plekje geven: "Het lastigste is dat hij mijn kinderen nooit heeft gekend" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Linde Merckpoel kan zwaar verlies geen plekje geven: "Het lastigste is dat hij mijn kinderen nooit heeft gekend"

Linde Merckpoel kan zwaar verlies geen plekje geven: "Het lastigste is dat hij mijn kinderen nooit heeft gekend"

Linde Merckpoel, die momenteel schittert in ‘Celebrity MasterChef’ op Play4, is gelukkiger dan ooit met haar vriend Jef en hun twee dochtertjes, Cleo (2) en Jackie (8 maanden). Maar de radio- en videomaakster heeft in haar leven wel al enkele tegenslagen gekend.

In De Morgen vertelt Linde Merckpoel openhartig over de moeilijkste periodes uit haar leven. Een daarvan was het afscheid van Christophe Lambrecht. Lindes Studio Brussel-collega overleed vier jaar geleden, op 5 mei 2019, onverwacht aan hartfalen op 48-jarige leeftijd. “Dat blijft moeilijk. Dat gevoel blijft zo scherp”, klinkt het bij de radiostem.

“Waar ik het het lastigst mee heb, is het besef dat hij mijn kinderen nooit heeft gekend”, zegt Linde met een gebroken stem. “Dat hij zelfs nooit geweten heeft dat Cleo eraan kwam. Terwijl Christophe een echte kindervriend was”, zegt ze diep bedroefd. Ze noemden Christophe zelfs al lachend ‘de babyfluisteraar’.

Tegelijk droevig en schoon

“En zijn zoon Maurice, die intussen negen jaar is, is dat ook. Als ik hem bezig zie met mijn dochter Cleo, raakt het mij hoe dat van vader op zoon doorgegeven is”, vervolgt Linde. “Dat vind ik zo schoon en droevig tegelijkertijd. Amai, dat zijn heftige emoties op dit vroege uur”, lacht ze snikkend.

Onlangs stond de presentatrice ook op Instagram stil bij dit grote verdriet. “Hoe gek en verkeerd blijft dat voelen. Om de zoveel tijd denk ik hoe graag ik hem mijn kinderen had zien knuffelen. En liefst van al in één beweging met mij erbij. Want niemand kan knuffelen zoals hij dat kon”, schreef Linde toen op haar verhaal. Het gemis is duidelijk nog steeds groot.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws