'Lisa'-actrice Tinne Oltmans heeft slecht nieuws over haar gezondheid te melden Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

'Lisa'-actrice Tinne Oltmans heeft slecht nieuws over haar gezondheid te melden

'Lisa'-actrice Tinne Oltmans heeft slecht nieuws over haar gezondheid te melden

Tinne Oltmans praat in 'Mijn dieet', een original van Het Laatste Nieuws, openhartig over haar gezondheidsproblemen. Zo kampt de actrice al een lange tijd met buik- en darmklachten dat heeft een grote impact op haar leven.

Tinne Oltmans is vooral bekend geworden door haar rol als Lisa in de gelijknamige VTM-telenovelle. In 'Mijn dieet' praat ze openhartig over het prikkelbare darmsyndroom. Zo'n vijf jaar geleden begon ze last te krijgen van haar maag. "Het bleek een maagontsteking", aldus de actrice. Echter zagen de artsen geen probleem op de gastroscopie. "Er volgde een lang traject met echo's, bloedafnames en stoelgang onderzoek. Zo werden andere aandoeningen uitgesloten", vertelt ze.

Zo wist de actrice dus al dat ze niet de ziekte van Crohn of een auto-immuunziekte had. "Omdat er niets anders te vinden was, werd er gezegd dat ik wel het prikkelbare darmsyndroom zou hebben", klinkt het. Dat wordt ook wel de onzichtbare ziekte genoemd. Sinds een paar jaar volgt ze het FODMAP-dieet. Zo kunnen voedingsmiddelen opgespoord worden die de buik- en darmklachten triggeren.

Partypooper

Helaas geraakt Tinne niet verlost van haar klachten en daardoor gaat ze nu samen met een diëtist op zoek naar alternatieven. "Op restaurant gaan lukt soms, maar alleen met een bepaalde soort keuken zoals sushi of heel klassieke keuken waar ik een steak kan kiezen", verklapt ze. Dat maakt bijvoorbeeld afspreken met vrienden veel moeilijker. "Vaak ben ik de partypooper", biecht ze op. "Dan vraag ik of er ook iets voor mij is. Gewoon in het wilde weg ergens binnenstappen, zit er niet in", aldus de actrice.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws