Miguel Wiels is het 100% zeker: "Deze naam gaat voor België naar 'Eurosong'" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Miguel Wiels is het 100% zeker: "Deze naam gaat voor België naar 'Eurosong'"

Miguel Wiels is het 100% zeker: "Deze naam gaat voor België naar 'Eurosong'"

Op 14 januari is het eindelijk zover: dan weten we na lang wachten wie ons land zal vertegenwoordigen op het grote Eurovisiesongfestival. De zeven artiesten die het tegen elkaar opnemen in de preselecties waren al een tijdje bekend. De nummers nu eindelijk ook.

Elke artiest waagt zijn kans met twee nummers. “Het valt mij op dat het niveau van de liedjes heel erg hoog is”, zegt Eurosong-kenner Miguel Wiels aangenaam verrast in HLN Showbits. “En ik heb meteen één overduidelijke favoriet”. ‘Oceanside’ van Kato Callebaut en Tom Dice, ofwel The Starlings, steekt er met kop en schouders bovenuit.

“Ik heb het gevoel dat we met The Starlings het verst gaan geraken”, denkt Miguel erover. En dat heeft volgens hem niets met hun grote naam, maar wel alles met hun ervaring te maken. “Je merkt natuurlijk de ervaring van iemand als Tom (die in 2010 al eens deelnam aan het Eurosongfestival, red.). Je voelt een zekere maturiteit in hun song, een ervaring en ambacht die je op het Songefestival goed kunt gebruiken.”

“Als je voor tientallen miljoenen mensen op zo’n groot podium gaat staan, kan je maar beter al wat kilometers gereden hebben in ons vak. En dat heb je met Tom en Kato, maar ook met Loredana”, vindt Miguel. Zij hebben volgens hem een enorme voorsprong op de rest. Op het Eurovisiesongfestival word je per slot van rekening meteen voor de leeuwen gegooid.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws