Na grote mediastorm: vrouw van Tom Coninx reageert voor het eerst op seksistische uitspraken Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Na grote mediastorm: vrouw van Tom Coninx reageert voor het eerst op seksistische uitspraken

Na grote mediastorm: vrouw van Tom Coninx reageert voor het eerst op seksistische uitspraken

Twee maanden geleden kwam Tom Coninx (49) in een mediastorm terecht na zijn uitspraken over 'de nieuwe man'. In Humo neemt zijn Italiaanse vrouw Luigia Gava (30) het nu voor hem op.

"Een man mag hier in het zuiden nog steeds een man zijn, dat vind ik fijn", zei Tom Coninx in januari in Dag Allemaal. "Soms gaat de emancipatie in mijn ogen te ver; een moeder kan die taken nu eenmaal natuurlijker", klonk het. Maar die woorden schoten bij veel mensen in het verkeerde keelgat.

Zijn Italiaanse echtgenote Luigia heeft in Humo nu gereageerd op zijn uitspraken, die ze graag wil nuanceren. "Vóór de publicatie van dat interview heb ik het met Tom uitgebreid over die passage gehad. 'Haal die alinea eruit', heb ik hem gezegd. 'Ik begrijp je, want ik kén jou, maar andere mensen kunnen je woorden makkelijk verkeerd interpreteren.'"

Geen male chauvinist

En helaas kreeg Luigia gelijk. Tom liet het niet aan zijn hart komen, maar zij had het wel moeilijk met hoe hij omschreven werd in de media. "Ik zie hem graag en ik vind het niet fijn dat hij wordt afgeschilderd als een male chauvinist, want dat is hij echt helemaal niet", aldus Luigia. "Ik weet wat hij wilde zeggen", legt ze uit.

"De vorige keer dat hij vader werd – zo’n vijftien jaar geleden – moesten mannen heel nadrukkelijk tonen hoezeer ze bezig waren met gendergelijkheid. De nieuwe man liep ostentatief met de baby op zijn borst en schepte op over hoeveel huishoudelijke taken hij wel op zich nam. Het was die belachelijke show waaraan Tom zich ergerde." Luigia en Tom volgen ook niet de ouderwetse genderrollen in hun relatie. "We houden gewoon samen de boel draaiende, punt. Natúúrlijk is Tom geen tegenstander van emancipatie. Hij houdt juist van sterke vrouwen, hij heeft ze nodig."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws