Nathalie Meskens spreekt klare taal over ex-man Jeroen Van Dyck: "Grootste pijn die ik in mijn leven heb gekend"

230603jeroenvandycknathaliemeskensphotonews
Nathalie Meskens is gelukkiger dan ooit, samen met haar vriend Nadim en hun twee oogappels, Lima (3) en Loé (1,5). Maar de actrice en presentatrice heeft in haar leven al enkele watertjes moeten doorzwemmen. Haar scheiding met acteur Jeroen Van Dyck was er één van.
Nadat het al een tijdje slecht ging tussen de twee, maakten Nathalie Meskens en Jeroen Van Dyck in 2016 bekend dat ze na bijna tien jaar een punt zetten achter hun huwelijk. “Dat was de grootste teleurstelling, de grootste pijn die ik in m'n leven gekend heb”, vertelt Nathalie daar nu openhartig over in Het Laatste Nieuws. “Uiteengaan was nooit het plan.”
Maar de relatie was volgens haar niet meer oké. “We moesten dingen veranderen en hadden we dat gekund, we hadden het gedaan, maar het lukte niet”, zegt de presentatrice. Na de scheiding is Nathalie een tijdlang in therapie gegaan. “Ik heb me ook een tijdlang gefaald gevoeld, maar dat heb ik nu niet meer.” Maar sinds ze moeder is, kan ze de dingen beter in perspectief plaatsen.

Verleden een plaats gegeven

“De kinderen slorpen je op en eigenlijk heb je nog amper de tijd en de energie om over je verleden na te denken”, klinkt het. “Het is gewoon geen ding meer. Ik heb het intussen een plek gegeven. En ook: ik heb leren koesteren wat wél goed was”, bedenkt Nathalie zich. “Er zijn een paar fantastische jaren geweest in die relatie waar ik fijne herinneringen aan heb. Misschien zijn we gewoon niet gemaakt om een leven lang met één iemand samen te zijn”, aldus het VTM-gezicht.