Peter Van Asbroeck keert na 11 jaar mediastilte terug op tv in populaire soap: "Blij dat ze me belden"

230617petervanasbroeckplay4
Peter Van Asbroeck (61) maakt na 11 jaar zijn comeback op televisie. Dat doet hij vanaf volgende week in de telenovelle 'Milo'. In Het Laatste Nieuws vertelt de acteur nu waarom hij van het scherm verdween en wat hij al die tijd heeft uitgespookt.
Peter Van Asbroeck is vanaf volgende week in de telenovelle 'Milo' te zien als de nieuwe werkgever van het hoofdpersonage, gespeeld door Camille Dhont. Inmiddels was het - op een gastrol in 'De Buurtpolitie' na - 11 jaar geleden dat we hem voor het laatst zagen op het televisiescherm. Zo speelde hij onder meer mee in 'Wittekerke', 'Thuis' en 'Zone Stad' en presenteerde hij kookprogramma's als 'Komen Eten'. Maar in 2013 kwam er plots een einde aan zijn tv-carrière.
"Ja, het klopt, op tv-vlak heb ik de voorbije 11 jaar niks meer gedaan. Ik kan me dan ook levendig voorstellen dat heel wat mensen zich zouden afvragen wat ik sindsdien nog gedaan heb. En of ik nog wel leef", zegt Peter Van Asbroeck in Het Laatste Nieuws. "De verklaring is simpel. In 2013 liep mijn exclusiviteitscontract bij VT4 af. Ik bleef nadien wel degelijk nog bezig, maar veel minder zichtbaar voor het brede publiek", aldus Peter.

Niet vergeten

Zo had hij een horecazaak in Antwerpen en een cateringzaak in Zuid-Afrika. Momenteel geeft hij kookdemonstraties in de showrooms van Dovy. "Daarnaast focus ik me toch vooral op mijn acteerwerk, weliswaar niet meer op tv. Ik speel vooral bij het Farcetheater twee tot drie producties per jaar", aldus Van Asbroeck. Maar acteren op tv zagen we hem niet meer doen.
"De voorbije jaren was ik enkel kort te zien in 'De Buurtpolitie'. 'Milo' is dus mijn eerste, echte gastrol in meer dan 10 jaar. Ik heb het tv-werk al die tijd niet echt gemist, want ik heb mijn handen vol en was niet op zoek naar nieuwe rollen. Ik blijf er wel voor openstaan en was ook blij toen ik voor deze rol in 'Milo' werd gebeld. Dat betekent immers dat ze me nog altijd niet vergeten zijn", besluit de acteur.