Peter Van de Veire onthult echte reden van vertrek Kim Van Oncen bij Radio2: "Niet wat mensen denken" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Peter Van de Veire onthult echte reden van vertrek Kim Van Oncen bij Radio2: "Niet wat mensen denken"

Peter Van de Veire onthult echte reden van vertrek Kim Van Oncen bij Radio2: "Niet wat mensen denken"

Op 9 februari kondigde Kim Van Oncen op Radio2 haar afscheid aan bij 'Goeiemorgen Morgen!'. Maar waarom maakte de presentatrice zo abrupt een einde aan haar radiocarrière? Dat vertelt haar sidekick Peter Van de Veire nu in Het Laatste Nieuws.

Peter Van de Veire heeft geen vaste sidekick meer. Zo nam Kim Van Oncen begin deze maand na een jaar afscheid van de Radio2-ochtendshow 'Goeiemorgen, Morgen!'. "Dat was een emotioneel moment", vertelt Peter Van de Veire daarover in Het Laatste Nieuws.

"Ik had het in eerste instantie niet verwacht, maar achteraf bekeken waren er wel signalen", aldus de radiomaker. "Kim heeft meerdere supermarkten, bestiert haar gezin én ze heeft nooit een geheim gemaakt van haar acteerambities. Ik wist dus dat - wanneer ze de kans kreeg om in iets groots mee te spelen - ons zou verlaten", zegt Van de Veire.

Unieke rol

En die kans kwam er ook. "Ze heeft zélf de beslissing genomen", aldus de radiomaker. "Kim kreeg van VRT een unieke rol aangeboden, en heeft vervolgens voor zichzelf uitgemaakt dat ze die kans wilde grijpen. Ik wilde haar daarin ook niet tegenhouden. Ontzettend jammer, want dat werkte tussen ons - los van wat 'de mensen' nu misschien denken."

Populair

Laatste nieuws