Sasha Rosen grijpt in na ernstige problemen van zoontje: "Op die manier hoop ik hem te ondersteunen"

230918sasharosendavygillesinstagram
Beau, het twaalfjarige zoontje van Sasha Rosen en Davy Gilles, worstelt al jaren met zijn mentale gezondheid. In volle coronacrisis, toen de entertainmentsector stillag, besloot Sasha zich daarom om te scholen tot kindercoach om haar zoon en andere kinderen te kunnen helpen.
Sasha Rosen wilde niet langer toekijken hoe haar zoon Beau onder zijn mentale problemen leed en besloot de koe bij de hoorns te vatten. Beau heeft namelijk HSS (High Sensation Seeker). Hij is dus hoogsensitief maar - in tegenstelling tot andere hoogsensitieve mensen - tegelijk heel extravert. “Hij is als een chauffeur die op de gas- en de rempedaal ­tegelijk wil drukken”, legdt Sasha uit in de podcast ‘Schone vrouwen’. “Beau is niet zo heel graag op deze aarde. Het is een slim mannetje en hij heeft alles mee, maar hij vindt deze wereld maar niets.”
Volgens Sasha kampt Beau al sinds zijn zesde met donkere gedachten. Moeten luisteren en stilzitten op school werd steeds moeilijker. “’Moeten’ is een jeukwoord voor Beau. In de kleuterklas deed hij wat hij wilde, maar vanaf het eerste leerjaar moest hij zich aanpassen”, vertelt de zangeres openhartig. “We zagen hem al op jonge leeftijd echt ­worstelen, als ouder was dat ­vreselijk om te ervaren. Soms werd het heel heftig: dan nam hij een mes en dreigde hij zichzelf ermee te steken”, klinkt het zelfs.

Carrièreswitch?

Sasha en Davy zochten hulp voor hun zoon, maar zonder succes. Gesprekken met psychologen haalden niets uit. “Hij deed dat écht niet graag en vond het zinloos. Maar Beau sprak wél nog gemakkelijk met mij. Dat terwijl hij zich voor anderen afsloot”, aldus de zangeres. En dat zette haar aan het denken: “waarom zou ik mezelf niet laten omscholen tot kindercoach? Op die manier kan ik hem zelf zo goed mogelijk ondersteunen.”
Maar Sasha is niet van plan enkel haar eigen zoon te begeleiden. “Eens ik die kennis als kindercoach had, speelde ik al snel met het idee om ook anderen te helpen”, zegt de zangeres. “Ik heb geen plannen om er een voltijdse job van te maken, maar zelfs als ik één kind kan helpen ben ik al erg gelukkig”, besluit ze.