Steven Van Herreweghe (45) maakt komaf met donkere periode: "Moet het leren aanvaarden"

230905stevenvanherreweghevrt
Op donderdag 7 september maakt Steven Van Herreweghe zijn comeback op het scherm met 'De jaren 90 voor tieners' op VRT 1. Leuke vooruitzichten dus, zeker na de moeilijke periode die de presentator achter de rug heeft.
Twee jaar geleden zetten Steven Van Herreweghe en zijn vriendin Katrien Vanderlinden een punt achter hun relatie. Samen hebben ze twee kinderen, Lenni en Flynn. Dat zijn kinderen door het co-ouderschap niet meer altijd bij hem zijn, maakte de breuk voor hem extra zwaar. “Ik weet wat het is om af en toe niet bij mijn kinderen te zijn”, vertelt de presentator openhartig in Dag Allemaal.
Maar nog niet zolang geleden besloot hij de knop om te draaien. “Elke breuk is moeilijk. Maar op een bepaald moment moet je, voor je eigen geluk én dat van je kinderen, de klik maken en de situatie omarmen”, beseft Steven nu. “Je moet naar het juiste evenwicht zoeken, als kind maar ook als ouder. We zijn nu twee jaar verder, en ik merk dat onze situatie voor de kinderen het nieuwe normaal is. Lenni en Fynn hebben op twee plaatsen een thuis, en dat is heel fijn om te zien”, denkt hij erover.

Oorlog

Meer nog, Steven werkt volop aan een programma over samengestelde gezinnen. “Na de breuk zeiden sommigen dat ik moest oppassen, dat 'n breuk alleen maar een hoop gedoe veroorzaakt”, vervolgt de presentator. “Maar Katrien en ik bewijzen dat het ook anders kan. Dat het niet altijd oorlog hoeft te zijn”, besluit hij. “Natuurlijk vraagt dat moeite, maar nu komen wij nog altijd heel goed overeen. Ik ben zeer blij dat het op deze manier kan. Als je in 'n conflict blijft hangen, wat doe je jezelf en je kinderen dan aan?”