Twee jaar na overlijden van echtgenoot: Leah Thys (77) deelt droevig nieuws Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Twee jaar na overlijden van echtgenoot: Leah Thys (77) deelt droevig nieuws

Twee jaar na overlijden van echtgenoot: Leah Thys (77) deelt droevig nieuws

Twee jaar geleden werden Leah Thys, ook wel Marianne uit ‘Thuis’, en haar man Jos De Man getroffen door het coronavirus. In mei 2021 is Jos, met wie Leah 50 jaar samen was, helaas overleden aan de gevolgen van het virus. Iets wat de 77-jarige actrice nog steeds moeilijk een plaats kan geven.

Bijna twee jaar na het overlijden van haar echtgenoot Jos heeft Leah Thys het natuurlijk nog steeds enorm moeilijk. “In mei zal het twee jaar geleden zijn, maar het voelt nog dichtbij”, vertelt de actrice openhartig in Primo. “Er zijn ups en downs. Ik zoek nog steeds naar manieren om verder te kunnen, want er is een leven vóór en ná zijn dood.” Gelukkig heeft ze haar twee katten nog die ’s ochtends meteen haar aandacht opeisen. “Hierdoor voel ik me niet meteen alleen als ik opsta”, klinkt het.

Maar ’s avonds knaagt het verdriet enorm. “Dan zijn er helaas wel dingen die me eraan herinneren wat ik kwijt ben. Alleen in dat grote bed bijvoorbeeld…”, gaat Leah verder. Maar ook in kleine dingen merkt ze dat ze zichzelf wat laat gaan. “Ik mis structuur. Vroeger kookte ik elke dag vers, maar nu vind ik daar de fut niet meer voor”, moet ze eerlijk toegeven. “Ook mijn gevoel voor mode is weggeëbd. Ik heb kasten vol kleding, maar voor wie of wat zou ik nog alles uit de kast halen?”

“Je moet dat enorme verdriet alleen verwerken. Niemand kan je helpen”, beseft de 'Thuis'-actrice. Maar ze laat haar hoofd niet hangen. “Positief denken en plezier maken, dat loont. Want lachen is het beste medicijn”, bedenkt ze zich. “Aan de ene kant lijkt de tijd voor mij stil te staan. Aan de andere kant wil ik doorgaan en volop leven. Er zijn genoeg redenen om te proberen er het beste van te maken”, aldus Leah.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws