‘Club Brugge wil niet meer wachten en Jupiler Pro League verlaten’ voetbal
voetbal

‘Club Brugge wil niet meer wachten en Jupiler Pro League verlaten’

‘Club Brugge wil niet meer wachten en Jupiler Pro League verlaten’

Club Brugge is razend ambitieus. De regerende landskampioen trekt binnenkort naar de beurs van Euronext Brussel en wil op die manier een nieuwe stap in zijn ontwikkeling zetten. Ongetwijfeld niet de laatste.

Achter de schermen maakt Club Brugge zich ook op om de Jupiler Pro League te verlaten. Voorzitter Bart Verhaeghe en CEO Vincent Mannaert dromen al enkele jaren van een BeNeLeague. Ze willen zo'n competitie met de beste Belgische en Nederlandse ploegen liever vandaag dan morgen tot stand zien komen.

Bij Club Brugge willen ze niet langer wachten en de plannen voor een BeNeLeague concreet maken. Verhaeghe en Mannaert beseffen maar al te goed dat een BeNeLeague Club Brugge in staat stelt om nóg groter te worden.

Ajax

Blauw-zwart zou mogelijk nog meer afstand kunnen nemen van de andere Belgische topclubs én - misschien nog veel belangrijker - de afstand met een ploeg als Ajax kunnen verkleinen. Ajax is het grote voorbeeld voor Belgische teams en het spreekt voor zich dat men bij Club droomt van eenzelfde status als de Amsterdammers.

Op nationaal vlak staat Club Brugge momenteel op eenzame hoogte. Op zowat alle vlakken zijn de Bruggelingen de toonaangevende marktleider. Nu is het zaak om op internationaal vlak stappen te gaan zetten. Eens weg uit de Belgische competitie en actief in een BeNeLeague, is dat écht mogelijk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws