Ongezien: dit zijn de verbluffende statistieken van AA Gent-spits Hugo Cuypers voetbal
voetbal

Ongezien: dit zijn de verbluffende statistieken van AA Gent-spits Hugo Cuypers

Ongezien: dit zijn de verbluffende statistieken van AA Gent-spits Hugo Cuypers

Hugo Cuypers is meer dan alleen een spits. Het Laatste Nieuws kon zijn statistieken inkijken en daaruit blijkt dat de aanvaller van AA-Gent van alle markten thuis is.

Normaal gezien leeft een spits van doelpunten. Maar AA Gent-spits Hugo Cuypers (26) is veel meer dan dat. Dat bewees hij nogmaals tijdens de match tegen Club Brugge. Zo maakte hij bijzonder veel indruk met zijn onuitputbare werklust.

Dat blijkt ook uit zijn cijfers. Op 90 minuten liep hij maar liefst 11,63 kilometer. Dat is op zich al veel, maar voor een spits is het al helemaal uitzonderlijk. Daarnaast trok hij maar liefst 23 sprintjes en 90 high intensity runs. Ter vergelijking: Philip Zinckernagel, de middenvelder van Club Brugge en ook iemand die altijd de longen uit zijn lijf loopt, deed er een pak minder met 77 acties aan hoge snelheid.

Nog meer verbluffende cijfers

Nog enkele opmerkelijke statistieken: Hugo Cuypers liep aan een gemiddelde loopsnelheid van 7,23 km/u, won 10 van 24 grondduels, 4 van de 8 luchtduels en voerde 5 tackles uit. Vorig seizoen maakte Cuypers in totaal 34 goals. Benieuwd hoeveel onze landgenoot er dit jaar zal maken!

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws