Geen zomerweer: 'Eerst 30 graden en die dag wordt het plots nog 18 graden'

231006regenparapluslechtweerphotonews
Vanavond blijft het in alle streken zwaarbewolkt met vooral in Vlaanderen wat gedruppel. Vanaf Frankrijk ontwikkelen zich brede opklaringen richting het oosten en het centrale deel van het land, terwijl het in het westen zwaarbewolkt blijft. In de Kuststreek kan nog een buitje vallen. De minima variëren van 11 graden in de Ardennen tot 13-16 graden in Vlaanderen. De wind is eerst zwak en veranderlijk, maar wordt soms matig en draait naar het oosten tot zuidoosten.
Dinsdag is het vrij zonnig van het centrum tot het oosten, met meer hoge wolkensluiers. In het westen neemt de kans op buien of onweer toe in de namiddag. Het wordt warm met maxima van 24 graden aan zee en in de Hoge Ardennen, en 28-30 graden in Vlaanderen. De zuidoostenwind is vaak matig en draait naar het westen na de passage van de onstabiele zone. 's Avonds trekt een actieve onweerszone van west naar oost over het land, met veel neerslag, hagel en sterke windstoten. De minima liggen tussen 15 en 17 graden bij een zwakke tot matige zuidwestenwind.
Woensdag is het wisselend bewolkt met kans op buien. Later wordt het droog met bredere opklaringen. De maxima liggen tussen 21 graden aan zee en 24 graden in de Kempen. De wind waait matig, aan zee vrij krachtig uit het zuidwesten.
Donderdag wisselen opklaringen, wolkenvelden en buien elkaar af. In de avond en nacht worden de buien intenser met kans op onweer. De maxima liggen tussen 20 en 23 graden. De wind wordt soms matig uit het zuidoosten, aan zee krachtig uit het noordoosten.
Vrijdag blijft wisselvallig met felle buien en kans op onweer. De maxima variëren van 19 tot 24 graden bij een matige zuid- tot zuidwestenwind.
Zaterdag start bewolkt met buien, maar wordt stilaan droger met opklaringen. Het blijft fris met maxima van 16 graden aan zee tot 18 graden in het centrum. Er staat een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind, aan zee nog harder.
Zondag is vaak droog met zonnige perioden. Het wordt zachter met maxima van 18 tot 21 graden.